My Little Help Desk - ASP Help Forum
My Little Help Desk - ASP Help Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
 All Forums
 My Little Help Desk - ASP Help
 Active Server Pages
 download Farsi from MySQL database & ASP
 New Topic  Reply to Topic
Author Topic  

shiesl

USA
1 Posts

Posted - 07/14/2010 :  19:53:52  Show Profile  Reply with Quote
This is strange and I've been knocking myself out with it. I have a utf8 character set database storing English and Farsi characters. When displayed via a web browser and through MySQL queries in the MySQL shell all characters are displayed properly. However, when retrieving data via ASP all of the non-English characters come out as question marks, e.g., "?". (If I look at non-downloaded Farsi characters via my web browser they are fine. If I look at the database characters with phpMyAdmin - 2.11.6 they are fine. It's only when I've downloaded them while in the browser that they become ? marks. )

I have:

meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"

in the header and:

!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"; dir="rtl" lang="fa"

before the header.

I also have

p dir="rtl" lang="fa"

around the Farsi string downloaded.

If I did not see the Farsi characters on the webpage without the download - or the Farsi characters in the database I could understand it. As it is I've tried everything I can think of - and somethings I even know are wrong - with no results. I expect it's something easy, but I cannot find it.

Thanks to all.

Rick

shiesl

USA
1 Posts

Posted - 07/15/2010 :  10:44:15  Show Profile  Reply with Quote
I just tried the same thing with Danish. The result was that the special Danish characters, like æ, å, ä, ø, ö, did not work. Rather they showed up as a Question Mark with a black rectangle on a corner. As opposed to a regular Question Mark with the Farsi.
Go to Top of Page

Administrator

28 Posts

Posted - 07/15/2010 :  16:37:16  Show Profile  Reply with Quote
Please post the code. You probably need to set the charset in VBscripts, as client side in header is after the processing occurs.

http://www.w3schools.com/asp/prop_charset.asp
Go to Top of Page
  Topic  
 New Topic  Reply to Topic
Jump To:
My Little Help Desk - ASP Help Forum © mylittlehelpdesk.com Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000